Magi kontra lurendrejeri

En yrkesgrupp kallar sig för ”magiker”. Jag har egentligen aldrig förstått varför de använder ordet ”magi” till det dom utövar, det är ju bara för att kunna dra till sig uppmärksamheten från folk. Det dom gör är att fiffla med vår förväntade uppfattning så att det skall se ut som något magiskt sker, men äkta magi sker utan vår hjälp, utan fusk.

 

Den är någonting som vi inte kan påverka men som sker mitt framför våra ögon. Alla uppfattar inte magin runt omkring oss och det heter ju också: ”Den som inte tror på magi kan aldrig se den.” En sån person kan alltså aldrig bli övertygad om att den finns heller.

korpen

Så trist för den stackar’n, magin är ju det som ger tillvaron lite extra krydda! Sedan finns det förstås magi som man KAN påverka genom vilja och djup koncentration också, men då handlar det inte om att lura andra att se sånt som inte är sant, utan snarare om att uppnå ett önskat mål. Allt är ju energi! Vi befinner oss mitt i ett enormt kraftfält så varför inte utnyttja det då, till vårt eget bästa?

”Gör vad du vill utan att skada andra”. Så lyder en tes i häxans filosofi och skall man använda sig av ”vardagsmagi” så bör man alltid fundera över vad konsekvenserna blir innan. I meningen ”skada andra” ligger också vårt förhållande till djur och natur, så vad du än gör tänk på hur det påverkar hela din omgivning!

Varför jag har valt en bild av en korp för just det här inlägget beror på att jag har ett speciellt förhållande till korpar, ja rovfåglar över huvud taget, men korpen är den enda rovfågel som faktiskt har sökt kontakt med mig. I ett magiskt ögonblick, ja just det, då jag satt på en sten i skogen och hämtade inspiration, kom en korp flygande förbi mig. Först satte den sig uppe i en tall en bit ifrån mig, liksom för att ”inspektera” mig, men allt eftersom minuterna flöt iväg så närmade den sig mig allt mer, för att så småningom slå sig ner framför mina fötter. Den tittade underfundigt på mig, liksom att den hade någonting den ville berätta för mig. Den satt bara en kort stund, men ändå tillräckligt länge för att jag skulle kunna uppfatta vad den ville. (Jag har ju alltid hundar med mig ut i skogen, men som tur var så hade de fullt upp med att spåra just då.)

be_free

Korpens budskap bär jag med mig för all framtid för jag vet att det är vad som är bäst för mig, och lyder ungefär så här: ”Lev ut din inre potential, det är den som får dig att utvecklas åt det håll det var tänkt ifrån första början. Följ ditt hjärta och din intuition, det visar alltid den rätta vägen”.

Är inte det magi så vet inte jag vad man ska kalla det!

Ha bästa dagen go’vänner! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s