Skogen viskar i vinden

En underbar mellandag med plusgrader och vind som ruskar om i träden. Och sol! Jag tog bilen och åkte upp till skogen, en välbekant skog där jag gick varje dag innan jag flyttade ut på landet. Dessutom är jag lite bekväm också. Går jag i ”stora skogen” den här årstiden så behöver jag inte ha hunden kopplad. 😉 Hon irrar runt som en Duracellkanin för att dra i sig alla dofter som djuren har lämnat efter sig och då passar jag på att gå där och bara njuta.

kameran 101

Det är så märkligt, men kopplar jag på det gömda undermedvetna så blir upplevelsen av skogen så mycket mer innehållsrik. Då kan jag höra vindens budskap till o med! Idag blåser det nordvästlig vind och ber man ”nordan” om vägledning i livet så kan det låta så här: ”Nordanvind, du mörka, mäktiga, magiska; se min avsikt, ge mig av din styrka och hjälp mig att tyda ditt budskap …” Det är inte alltid man förstår budskapet men man har i alla fall försökt! Ibland blir allting ett enda virrvarr, men det kan ju bero på att man själv lever under stress och press just då. Att be vinden om råd är annars någonting som funkar väldigt bra.

Bild0956

Sixten, en gosig häxkatt

(När jag lärde mig det här så hade jag katten som trogen åskådare. Han låg i fåtöljen bredvid och när jag började tala till vinden klockan halv ett på natten – helst ska man göra det här efter midnatt- så bröt kaoset löst! Som en projektil for han genom luften och upp i gardinstången! Ner igen för att studsa några gånger i fåtöljen, sedan kröp han in under mattan och ålade sig hela vägen till den andra sidan och upp i gardinerna igen! Självklart kunde jag inte hålla mig för skratt så den ritualen fick vänta på sig tills jag var ensam i rummet. Katter är ju väldigt känsliga för energier och säkert kände han av dem när jag kallade på dem. ) 🙂 .

 

Och är det vindstilla så kan man istället vända sig till de olika väderstrecken. Behöver du t ex mer kraft så vänder du dig till söder, är det däremot inspiration som saknas så vänd dig till öster! Har du stressat mycket eller varit igång en längre tid och behöver varva ner, så vänd dig mot väster. Nordan står till sist för vila så behöver du det, be nordan om lugn och återhämtning. I varje väderstreck hittar du även ett ”kraftdjur”. I öster har du örnen, i söder ormen, i väster jaguaren och i norr slutligen kollibrin. Vi som bor på norra halvklotet och inte känner oss bekväma med jaguaren och kollibrin, kan istället använda oss utav lodjuret (eller varför inte katten?) och silvertärnan, tranan eller fiskgjusen t ex.. men sånt bestämmer man förstås själv.

S6301083

I vilket fall som helst så får jag alltid ny kraft sedan jag har vandrat i skogen ett par timmar. I skogen är jag en bland alla andra, varken bättre eller sämre, men ändå någon som ingår i nätverket av liv, i kretsloppet. Träden, djuren, vinden, vattnet och alla andra varelser betraktar mig som en jämlike alldeles oavsett vad jag bär med mig av erfarenhet, tillgångar eller kunnande.. Och det är något som jag starkt kan rekommendera, speciellt till alla stressade nutidsmänniskor som har tappat kompassriktningen i det kaos av måsten som dagens samhälle för med sig.

Simma lugnt och ha en fin dag allihopa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s