Go with the flow eller flyta med strömmen?

Go with the flow eller följa vattnets väg?

Sedan kan man flyta med strömmen som det heter också. Nästan samma ord men så olika i innebörd! Alltid har ”flyta med strömmen” haft en negativ klang, men varför? Det beror ju så på individen och vilket mål den har satt upp i livet. Sedan kan nog självförtroende spela en viss roll också och självförtroende är något man kan bygga upp – om man nu tycker att man saknar det. ^_^

”Go with the flow” låter ungefär likadant som ”flyta med strömmen” men har en helt annan betydelse. Den som lever efter devisen ”go with the flow” känner total tillit till ”ödet” och det som är ämnat för den. Den funderar inte så mycket på följderna av ett val utan är fast besluten om att, vad som än dyker upp på vägen så finns även lösningarna inom räckhåll. Man väljer något som man VET känns rätt inom en, därför att det har ett syfte för just den personen som ger större insikt och större tillfredsställelse.

20151024_160702

När jag var ung ville jag ”flyta med strömmen” men jag kunde inte! Det kändes svekfullt mot mig själv och väldigt fel inom mig. Vad jag än försökte mig på som var ”förväntat” så slutade det alltid med att jag avvek från det, och varför? Jo, jag valde inte själv, jag valde det som andra förväntade sig att jag skulle välja. Samtidigt var jag för vilsen för att veta vad jag skulle välja istället! Jag ville så gärna vara ”lydig” och duktig och normal” men hur ska man kunna vara det när kroppen jag finns i bara skriker ”Vänd om!” eller ”Tänk om”! hela tiden?

Till slut, när jag hade skaffat mig tillräckligt med insikt – och självförtroende, så valde jag att ”följa vattnets väg” eller go with the flow istället, kort o gott så valde jag det som tjänade mitt högre syfte skulle man kunna säga. Vart det sedan leder vet jag inte, det är en lång väg man skall vandra för att ta reda på det, men jag får nya uppslag hela tiden.

 

Att följa vattnets väg är en sån enkel filosofi! Titta på hur vattnet väljer sin väg när det bryter ny mark! Det väljer inte de högsta hindren eller de längsta omvägarna, det väljer den väg som är enklast just för vattnet att ta sig fram på. Så borde vi också tänka, att välja den väg som är ämnade just för oss, för dig och mig, och inte för alla andra – som ju borde gå ”sina egna vägar”.

Ha en fin dag! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s