Besök i ”det gamla huset”

Idag var det dags att åka ner till sommarstället igen. Blommorna behöver ses över och skotta behövs nog också, antog jag. Men vilken överraskning jag fick när jag ser att grannen har varit där och plogat hela gården! Så snällt! ❤ Vi har varit grannar i generationer, ja långt innan jag såg dagens ljus, när farfar och farmor bodde där och farfars fosterföräldrar i sin tur tidigare o s v… Det är ju en gammal gård det här.

Tio grader varmt var det inne, så det första jag gjorde var en brasa för att få upp värmen något, sedan tände jag ljus. Ljus här och ljus där, de avger enormt mycket värme faktiskt!

Dags att se över blommorna då och då upptäcker jag att mitt ”kinesiska penningträd” har tappat massor av ”pengar”! det vill säga blad. Nästan symboliskt. tänkte jag.. 😉 Men jag har nog vattnat det för mycket tidigare.. hoppas jag. Sedan gick jag ut och skottade lite kring huset medan det blev varmare inne – fotade lite också.

Första bilden visar trädgården i vintervila, sedan kommer granen där rådjuren brukar äta och den sista bilden tog jag av skogen jag brukar ströva runt i när jag vill tänka ..

När jag kom in kokade jag kaffe  – med vattnet jag tagit med mig, vattenledningen är ju läck, och värmde lite tvättvatten på spisen också. Passade på att fota lite inne också, fast utsidan. 😉

Gott var det med fikat! Tror nästan att allt man äter blir godare när man hör en brasa knastra i bakgrunden. Man bara njuter och vill helst att stunden aldrig skall ta slut. Men tiden rinner iväg och det blir ändå dags att tänka på återfärden till stan snabbare än man trott. Tog ett sista kort sedan mörkret hade lagt sig, som en fin avslutning på en härlig eftermiddag!

20160120_160654

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s