Så kom en vanlig dag

Fast vanlig, det beror ju lite på vad man bestämmer sig för att göra förstås. Men det som är ”vanligt” i min vardag är morgonpromenaden med Ronja, den vill jag inte vara utan! Så ut och pulsa i snö ännu en morgon, fast nu börjar jag kunna se en stig efter några dagars pulsande och det går mycket lättare!

Känns härligt att komma in sedan och få den efterlängtade kaffekoppen!

Förra veckan fick jag en beställning på ögonkräm. Jag brukar inte göra speciella ögonkrämer, men det blir en utmaning tänkte jag så jag googlade lite om huden kring ögonen och fick en del nya tips. Att göra hudvårdsprodukter innebär en ständig utveckling och ett ständigt läsande/lärande, utöver det som är viktig grundkunskap förstås. Jag visste inte att man bör använda ”torrare”oljor kring ögonen till exempel, men nu vet jag! 😉

20151122_144536

Jag gjorde en ögonkräm på jättefina oljor: Hallon, nyponrosfrö, gurkört – har samma egenskaper som nattljus – mandel och avocadoolja, alla halvtorra till torra oljor som bör vara lämpliga. Sedan tillsatte jag eterisk olja av lavendel och mandarin. (Har man svullna ögon eller är irriterad kring dem, så bör man använda antioxidanter av citrusfrukter, fast det med försiktighet. Lavendeln har dessutom den egenskapen att den ”lugnar” huden.)

Ja, jag kände mig nöjd med resultatet och faktiskt så räckte det till tre burkar vanlig ansiktskräm också, men i ögonkrämen tillsatte jag fler vårdande oljor.

Sedan fortsatte jag på temat ”friskvård” med en ny promenad tillsammans med Ronja – kan man få nog av dem? Neeej! 🙂 Och en liten yogastund som avslutning… Att man dammsuger varenda dag – vi har ju hästar – och lagar mat m m, sånt vill jag helst glömma när jag kan må såå gott av saker som utvecklar kreativiteten istället! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s