Nordan, sunnan, västan och östan..

Och så föddes en idè! 🙂

Efter att ha gjort egna hudvårdsprodukter i tio år nu, så är det dags att utveckla intresset till någonting ”mer” tycker jag. Nordan för mig är vinter, mörker, torr luft och kärvt klimat, ja jag bor ju i Norrland, så… 😉 Skulle det inte vara möjligt att skapa en hudvårdsserie som associerar till de olika väderstrecken ..?

Nordan skulle då bli ett paket för den torra och aningen ”mogna” huden exempelvis.. och östan för den normala men något yngre huden. Östan ger oss ny kraft och inspiration, man riktigt känner hur livskraften påverkar den huden fortfarande, men allt behöver omtanke även huden. Sunnan står i sin krafts dagar men behöver ses över för att inte blomma upp alltför mycket. Den vill gärna överreagera och bli röd, gropig eller för fet, så ta hand om den i tid! Här behövs något förebyggande och kanske lugnande..? Sist då västan, som är något torr fast ingen problemhud men behöver extra fukt för att inte bli torr under vintervilan, då nordan tar över. Lite extra vårdande örter för att möta vinterns karga klimat kanske?

tradhjarta

Fyra enkla recept för att tillgodose olika hudegenskaper. I paketen kommer tvål, ansiktskräm, schampo och lotion att ingå, alla med egna örter/örtoljor/fetter och dofter för att tillgodose de olika behoven.

Lite ”häxigt” är det också förstås, för de olika väderstrecken i häxans filosofi står för olika krafter, intentioner, vindar och ”element” m m. Element är ett annat ord för kraft kan man säga och de olika elementen har också olika uppgifter. Tänk bara på vad du själv associerar jord, luft, eld och vatten med. Det femte elementet är ”ande” för visst tror de flesta på en gud? En väldigt spännande filosofi med andra ord!

Jag skulle också kunna kalla de olika paketen för Imbolc, Ostara, Litha och Mabon, som är fyra av de åtta högtider man firar under året som häxa, alla tillhörande en egen årstid. Ingen idé att gå djupare in på det här och jag lär mig allt eftersom. 😉 Men, då jag använder ingredienser som tas direkt från naturen så tycker jag att det är logiskt att använda namn som associerar till just naturen. Samtidigt så blir det min hyllning till Naturen som alltid ger oss det vi behöver för att kunna leva ett harmoniskt och hälsosamt liv.

feng shui

 

 

”Blessed by Mother Nature” står det på de (flesta) etiketter jag klistrar på mina förpackningar, och jag tackar alltid för de örter jag själv plockar ute i naturen.. jag känner stor respekt och ödmjukhet inför detta under som naturen utgör.

Recepten då? Nja, dem håller jag nog hemliga ett tag till. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s