Vill Du bli hypnotiserad?

 

Av alla utbildningar och kurser jag har gått så är nog hypnosutbildningen den mest spännande! Tänk att få dyka in i vårt allra heligaste, medvetandet, och det som påverkar oss att agera som vi gör! Det var innan jag började kursen det, för ganska snart förstod jag att det ALLTID är vi själva som avgör vad vi väljer att göra här i livet, och vad vi tror på.

Av den enkla anledningen är just frågan, ”vill du bli hypnotiserad”, den första fråga man ställer till sin klient som hypnoterapeut. Den besvarar om personen i fråga är beredd att bli hypnotiserad. Vill man inte eller är rädd, tveksam eller skeptisk till det, ja då lär man inte bli hypnotiserad heller! Det gäller att våga släppa sin självkontroll..

Hypnos är inget hokus pokus, där ”hypnotisören” kan få människor att göra saker som de inte vill, först måste även klienten VILJA göra det. Scenhypnos är ett bra exempel, där man plockar upp villiga personer bland publiken som mycket lätt hamnar i trans och man kan få att utföra de mest underliga saker! Men då VILL de själva vara med och göra dem. De kanske tycker om uppmärksamheten eller tar det för en ”kul” grej? Antagligen är det så och oftast har dessa personer blivit ”uppvärmda” innan, genom en ”förhypnos” så att de mycket lätt hamnar i trans sedan.

Hypnos kan man likna vid ett mycket djupt avslappnat tillstånd, jämför djup meditation, där man genom tre olika steg får en djupare kontakt med personens ”undermedvetna”. Inom psykologin talar man om det ”omedvetna” men inom hypnosen använder man istället ”det undermedvetna”, och det av en naturlig anledning. Det omedvetna heter så för att det är omedvetet, eller hur? Saker som vi har upplevt som väldigt obehagliga har vi svept in i en ”dimma” för att de inte skall kunna skrämma oss mer. Det undermedvetna däremot är något vi lever med varje dag. Det är vad man skulle kunna kalla vår ”magkänsla”, det som får oss att lyssna inåt även om vi inte alltid gör det. 😉 Det undermedvetna känner ingen rädsla eller tvekan inför saker som måste göras, det VET vad som är bäst för oss och VET att vi klarar av det, det ger oss ständiga fingervisningar om vad eller hur vi bör agera i olika situationer. Det undermedvetna följer INTE med strömmen om det är så att vår personlighet inte passar in där. Vårt undermedvetna är vår ”tvilling” och bästa vän som ger oss goda råd inför livets alla svåra val och stora utmaningar.

Men det gäller att vilja lyssna och tyvärr gör vi det alltför sällan, av rädsla att inte passa in kanske, eller för att avvika, eller för att inte göra rätt för oss, eller att inte duga .. ja skälen kan vara många. För det undermedvetna finns inte heller några begränsningar, om man ser till vad vi vanligtvis klarar av, det är också därför som hypnosen är en sådan effektiv hjälp när man vill övervinna olika ”självuppbyggda” hinder. Det kan handla om att sluta röka, gå ner i vikt, sömnproblem, bota fobier, rädslor eller att kunna lära sig leva med smärta som några exempel.

flyDet är alltså vad vi själva förväntar oss, som kommer att vara avgörande om man klarar av att övervinna sådant som betraktas som en svårighet. Det är där man kan ta hjälp av hypnosen, för det undermedvetna sätter ingen stämpel på vad som är möjligt att uppnå eller inte. Genom att få personen i ett djupt avslappnat tillstånd genom hypnos, då man tar kontakt med det undermedvetna, kan man få personen på ”andra tankar” genom att ge den ”suggestioner”. Man kan också ge klienten s k posthypnotiska suggestioner. Då ger man speciella suggestioner för att klienten skall klara prövningarna i vardagen fram till nästa besök. Suggestioner fungerar så, att de bygger upp viljan och vetskapen om att man verkligen kommer att klara av det man har föresatt sig, man bara VET efteråt att man klarar av det för man har fått det inpräntat i sitt undermedvetna under hypnosen. Ett ypperligt sätt att bygga upp motivation och självkänsla genom hypnos är t ex inom elitidrotten, men även i vardagen alltså när vi stöter på olika hinder.

 

Så bli vän med ditt undermedvetna, din magkänsla, så kommer du alltid att agera efter vad som är rätt just för dig. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s