Dag 2: Vilken tolkning lägger du i ordet “häxa”?

 

Oj, nu blev jag ställd!

hexaVad lägger jag för tolkning i det ordet? Jag måste erkänna att innan jag visste vad en häxa är, så gav det mig en negativ klang. Inte så konstigt med tanke på hur de framställs i text och bild, och som man alltid har gjort. En elak ”kärring” i stripigt hår som stod i kontakt med onda makter och som kokade ihop giftiga dekokter av belladonna, fladdermöss, ormar, grodor, ödlor och stirrande ögon..! 😮

Idag vet jag bättre: Kloka gummor har funnits i alla tider, de som använder sin intuition, ser igenom falska sanningar och gärna lägger fram sina åsikter som motpol till dem som vill indoktrinera människor, eller vilseleda dem, genom skrämselpropaganda. ”Gummor” som använder naturens skafferi för att läka och vårda, som använder energierna vi omger oss med för att skapa balans, det må vara på ett själsligt eller fysiskt plan, personer som ser helheten i tillvaron och inte endast den som vetenskapen säger vara ”sann”, personer som för en ständig kamp för att även djur och natur skall ha, och utgöra, en lika viktig roll i tillvaron som människan, eftersom vi alla ingår i det ”heliga nätverket” där alla behövs och alla utgör en egen länk i. Personer som använder månens, solens, andens och väderstreckens energi för att utföra handlingar som gagnar oss på ett positivt sätt. Personer som vågat ta fram den mörka sidan av sig själva, men som använder den för att balansera upp det goda, som annars skulle kunna övergå i självutplånande. Personer som lyssnar inåt till den andliga sidan av sig själva och som vet, att deras tankar avspeglar sig i vad som sker omkring dem. Det du sänder ut, kommer tillbaka trefalt igen.

En person som går sin egen väg, inte för att avvika eller göra sig annorlunda men för att något inom den ALLTID har visat att det är den rätta vägen.

Ja, ungefär så.

Inte konstigt då att samhället alltid har avskytt dessa personer! ”En människa som tänker fritt efter eget huvud utgjorde en fara för dem som hade makten – dessutom var kyrkan en stark maktfaktor förr – inte minst om man framställer den som god dessutom! 😮 Bättre då att måla upp en sådan negativ bild som möjligt av dessa personer, så att hatet mot dem förblir konstant”.

Och så blev det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s