Wicked goodness – ”syndig” godhet ;)

ladymoonAtt kunna göra gott är en viktig del av våra liv, men för den sakens skull behöver man inte gå omkring med en gloria runt huvudet. Ofta får väl ändamålen helga medlen..? Det är ju inte alltid man med gott samvete når målet med att vara god, några små ”fulknep” har man väl använt i sina dar’. 😉

Det är lite skillnad förstås på vilka man utsätter sina ”fulknep” för, inte för dem som man vill hjälpa förstås men, ni vet det där självgoda typerna som utger sig för att vara goda men har elakheten att döma ut dem som de inte anser uppfyller deras villkor för ”godhet”.

”Wicked goodness” pratade vi om på kursens sista dag och jag bara älskar det uttrycket! Att kunna göra gott genom att använda sig utav det som anses som ”småelakt” – om det är sista utvägen – är ju hur härligt som helst! Ja där tittar rebellen i mig fram och jag har ju alltid varit lite rebellisk, struntat i konventioner och andra dumheter och levt efter det jag tycker känns rätt inom mig istället. Har väl fått en o annan gliring för det, men jag förväntade mig inte något annat heller. 😉 Skillnaden är att veta när man använder ”otillåtna” medel för att göra gott och att inte veta det, det vill säga när det är på väg att bli ett självändamål att ”göra gott” och man glömmer bort att människor kan komma i kläm på grund av det. Då passar det bra att någon ”klämmer till” från ett annat håll tycker jag. 😉

Men just idag behövs det inte, jag bara njuter av att solen skiner på himlen och att grannarna finns så jag får en glad pratstund med dem, världens goaste unga par som dessutom väntar på en ny familjemedlem, en liten tjej sägs det.;)

Snön är så bländande silvrigt vit att man tror att det inte finns något ont i världen, ekorren och fåglarna slåss om maten vid fågelbordet och årscykeln välkomnar månaden mars, den månad då naturen tar en helt ny form, då takdroppet sätter igång på allvar och påsken sätter punkt för en ovanligt kall vinter.

Det är verkligen något att uppskatta och se fram emot. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s