Återanvända, ett ord i tiden.

Att återbruka eller återanvända är en rolig och utvecklande sysselsättning. Just nu är det ”gammalt möter nytt” som är min stora passion, att kunna fixa till en gammal tråkig lampa till någonting som väcker både fantasi och inte minst kreativiteten i mig till exempel. Pärlor, snören, plåt och glasburkar kan få den tråkigaste lampa att få helt nytt liv! Färg och tyg kan få en sliten fåtölj att formligen glänsa, ett gammalt fönster, helst skavt förstås, kan bli en jättefin fotoram!

new things

Det finns faktiskt en fördel med att ha begränsat med pengar: Man utvecklar sin uppfinningsrikedom istället, och det praktiska kunnandet, åtminstone om man vill göra nånting som fräschar upp hemmet! Och man får inte vara lat! Tidigare såg jag det som en väldig nackdel, jag som alltid har varit intresserad av att inreda men jag hade sällan råd att göra det jag ville. Nu ligger det tack o lov i tiden att ”se igenom” alla gamla saker man har stående i källare och förråd. Med ”se igenom” menar jag en förmåga att ge gamla saker nytt liv genom att ge dem den design man ”ser” framför sig. Det riktigt pirrar i kroppen innan man kommer igång! 🙂

Så just nu pirrar det utav bara sjutton i mig för jag har alla grejer jag behöver för att komma igång, med lampan t ex, ute på landet! Köpt på loppis för 30 kronor, jättetrist lampskärm men ursnygg fot!

 

Nytt kök genom att måla köksluckorna till exempel! 🙂

Gamla saker bär på ”gamla energier”, har ni tänkt på det? Sedan beror det på hur de människor som gav sakerna ”sina energier”, mådde just då de hade dem i sin ägo… självklart beror det också på hur känsliga vi är för dessa energier. En del människor känner ingenting, medan andra till o med kan se händelser i det hus där t ex lampan stod tidigare. Då är det bra att kunna ”rensa” föremålen, antingen genom att måla dem, klä om dem eller göra om dem helt o hållet. Som exempel kan jag nämna ett gammalt linneskåp jag har stående i huset på landet. Det är från 1700-talet och jag har alltid känt ett ”obehag” av det, till o med när jag var barn fastän det var där farfar förvarade ”guldpengarna” med choklad i. 🙂 Jag har målat om det en gång men det krävs nog en extra gång  för att energierna skall försvinna helt. Annars är det ett vackert skåp med ett urgammalt lås så jag vill inte göra mig av med det heller.

Fåtöljen är från 40-talet men med nytt tyg och lite färg så blev den jättesnygg!

I mitt hem är det faktiskt bara soffan i vardagsrummet och sängen av möblerna som är köpta, allt annat är återanvänt! 😮 Och soffan jag har ute på landet har jag fått! Den stod ensam ute i regnet på en gård, inte en skråma på den, bara lite omodern så jag knackade på och frågade om jag ”kunde få köpa” den, och då fick jag den! Ett nytt överdrag på den bara så blev den som ny! En otroligt skön soffa som man ”sjuuunker ner i”. 😉 Inte klokt när man tänker efter! Jag tillhör då inte dem som bidrar till den globala uppvärmningen i alla fall, den saken är klar! 🙂

Och sedan kreativiteten … och fantasin, finns det  något bättre än att låta den få fritt spelrum? Nä Icke! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s