Inspirerande Vår!

Och man glömmer bort tiden, man glömmer bort de vanliga sysslorna för våren tar en med storm och allt vill man hinna med ute när det är fint väder. Bloggen har alltså fått vila några dagar. Jag har haft fullt upp med att bygga ny veranda, veranda är kanske att ta i men det är i alla fall en liten ”uteplats” bredvid bron. Jag byggde den av lastpallar… 😉 Vågar jag berätta det med dagens lyxiga uterum som man bara ”måste ha”? För mig betyder det ingenting, jag tycker att det är mycket roligare att kunna tillverka saker själv, speciellt när man kan återanvända sånt som annars bara skulle eldas upp eller slängas bort. Min ”lyxiga” uteplats tog tre timmar att göra och den  är minst lika trivsam som vilket ”Willab Garden” uterum som helst. 🙂 Nu ska jag bara bygga en pergola över den så att min vackra klockranka har något att klättra på. (Bild på uteplatsen kommer när den är klar.)

Sedan åkte jag ut till sommarstället och tittade vad som behöver göras där också. Samma idé föddes där men där skall jag bygga uteplatsen under en naturlig pergola istället, en vacker lönn som sträcker ut sina grenar som skydd mot solen. Men där kommer jag att gjuta ett golv av plattor istället. Tidigare har jag gjutit fågelbad av cement men nu känner jag mig mogen för att testa att göra plattor också. Jag har en gammal utomhusmöbel som står där nere, som kommer att passa jättebra till cementplattorna! Ska bara ge den lite färg först, vitt blir fint. Bordet kommer jag göra av en lastpall, bara spika dit några extra plankor som täcker gliporna i pallen, sedan måla det i vitt också. Och naturligtvis är en grill ett absolut måste!

Den trolska skogen där nere ger sån inspiration och så många fina upplevelser!

Gamla glasburkar blir perfekta ljuslyktor, har ni tänkt på det? Man virar lite hönsnät runt glasburkarna bara, sedan går de lätt att hänga upp i lönnen, eller ställa på bordet om man vill. Tänk er sedan en ljusslinga i  lönnen! Det kommer att bli jättefint!

Jag älskar våren och magin som ligger i luften!

Jag tänker göra ett ”spa” vid skogsbrynet också, under en jättestor gran! 😉 Men det berättar jag om i nästa inlägg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s