Nålen i örat

Här sitter jag med en nål i örat. Min senaste uppdatering kan man kalla det, för hur mycket jag än intalar mig att ”nu får det räcka med terapier” så dyker det alltid upp något nytt och intressant som jag MÅSTE lära mig! Och är det inte så livet självt är, man utvecklas hela tiden och gud bevare mig om uppslagen tog slut! 😉

Under några månader har jag varit lärare åt en duktig terapeut som ville lära sig ”kosmetisk akupunktur” och hade turen att stöta på en elev  som redan var insatt i öronakupunktur, så vi bytte kunskaper med varandra! Den kosmetiska akupunkturen påverkar även kroppen i övrigt, det är ju de traditionella meridianerna inom akupunkturen man använder, men i öronakupunktur fungerar det lite annorlunda. Här använder man alltså örat som en ”karta”, kan man säga, för att nåla vissa punkter som i sin tur motsvaras av olika organ i kroppen. Studerar man örat så kan man upptäcka att det liknar ett upp-och nervänt foster. På det sättet kan man se var de olika punkterna finns, enkelt uttryckt. 😉 Lite mer exakt måste man naturligtvis vara när man utför den här behandlingen, men öronakupunkturen är i alla fall inte så invecklad och går därför relativt smidigt att lära sig. Dessutom är den väldigt effektiv!

Oronakupunktur_KROPPJust nu sitter jag  alltså med en nål i örat, för punkten ”axel”. Jag har suttit vid datorn för mycket och  målat på det, så inte konstigt att armen och axeln får nog! Min vänstra arm fungerar inte helt bra än heller, sedan jag bröt den i höstas, så den högra belastas mer än vanligt. Jag har försökt att stretcha armen och jag har masserat den under kvällen men ingenting hjälper. Då fick jag idén att testa en nål i örat medan jag tittar på TV.

Det gick inte lång stund förrän jag kände att armen slappnade av och musklerna blev mjukare, lite mjölksyra kvar bara.. Nu ska nålen få sitta kvar tills jag går o lägger mig så får jag se hur det känns imorgon .. 😉

love_candle_by_kara_a-d6tl0db

 

 

 

Suss gott så länge så ger jag en återkoppling under morgondagen. 🙂

 

 

Det är fantastiskt! Armen känns bra idag, lite ömhet återstår men det ”suronda” är borta. Tror att det är en inflammation jag har i armen så jag får nog vara försiktig i fortsättningen. När man behandlar med öronakupunktur så använder man oftast 5-6 punkter, men jag chansade på en enda för att se om det gav någon effekt. Och visst gjorde det! I vanliga fall har jag använt min laser för att behandla armen, men nu blev jag nyfiken på öronakupunkturen och tyckte att det var ett bra tillfälle att se vad den går för, trots att det bara blev en punkt.

Man slutar aldrig förvånas, även om den här behandlingsformen har många år på nacken och kroppsakupunktur var jag redan bekant med. Men nu har jag alltså fått lära mig en enklare form av akupunktur som dessutom visar sig vara lika effektiv. 🙂 Är inte det magiskt, så säg?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s